Header Ads

Saveti iz ženskih magazina o osvajanju - šta tu nije u redu?

Odmah početi sa njom, sa njenim veličanstvom generalizacijom koju svi žele da svrgnu sa trona, jer joj tu nije ni mesto. I zaista nije. Nebitno da li ćemo danas govoriti o teen časopisima ili o onim namenjenim malo starijim devojkama i ženama, jedna tema krasi skoro svaki broj: kako ga zavesti, privesti, kako da me primeti, poželi, kako da privučem njegovu pažnju i mnogo sličnih varijacija. Da se ne lažemo, kao tinejdžeri svi smo čitali te teme, koliko su ti saveti dobri je druga tema za malo kasnije, ali kada to pitanje vidim u ženskim magazinima + skoro isti odgovori kao oni u teen časopisima, zapitam se šta nije u redu? Već nekoliko godina sam u novinarstvu i znam da će teško nešto izaći u novinama osim ako nije primamljivo publici, dakle ove teme očigledno jesu. Koji odgovori su mi bili najzanimljiviji:

3. Prirodan izgled i prirodna šminka


NE:
Mnogi ženski listovi propagiraju to da da je u redu raditi plastične operacije, jer to je VAŠ izbor, odnosno, mnogi ženski listovi propagiraju žensku nezavisnost i jačanje samopouzdanja kod žena upravo kroz promene koje one mogu doneti sebi, kako psihičke tako i fizičke. I onda najednom, opa, savet: budite prirodne i ne jako našminkane, muškarci to ne vole. Mislim da je kontradiktornost ovde dosta pokazana. 


DA:
Što se šminke tiče, mislim da treba istaći da žene mogu muškarcu upasti u oči ako su loše našminkane (fenomen narandžaste maske), a ne ako nisu našminkane. Govoriti nekome da je prirodni izgled ok je ok, ali prirodan izgled, ne podrazumeva: prajmer, puder, kameni puder, slabu konturu, slab hajlajt, maskaru, senku prirodnih boja i ko zna šta sve. Što se mene tiče prirodan izgled je, pokrij podočnjake i stavi labelo, a sve ostalo je full šminka i samim tim nije nešto što treba izbegavati ako želite da se šminkate, ako volite da se šminkate. Ako se dopadnete nekome nema potrebe da prikrivate ni te podočnjake, a ako se nekome ne sviđate, možete biti našminkani kao profesionalni šminker i teško da će to upaliti. 

2. Žena koja se ne boji da kaže šta misli


NE:
Ovo super zvuči, ali samo zvuči. Ako savetujete nekoga da na prvom dejtu, ili pri susretu kada očekuje da nekoga pozove na dejt, kaže otvoreno sve što misli i da pokaže koliko zna o dnevnim političkim i filozofskim temama, ne znam koliko će se usrećiti kada skapira da je muškarac gleda kao uobraženu devojku. I sve što žena više pokazuje svoje znanje koje je društvenog porekla, na prvom dejtu, delovaće samo izveštačeno i uobraženo većini, jer se samopouzdanje često brka sa hvalisanjem bez pokrića. Kada vas neko malo bolje upozna i kada vidi plodove vašeg rada i interesovanja, tek onda će razumeti da vaše hvalisanje, nije hvalisanje već deljenje mišljenja, a teško da sve to stižete da prikažete na prvom dejtu.


DA:
Daleko od toga da ja govorim da žena ne treba da govori šta želi, već mislim da razgovori JA želim to, JA mislim to, JA hoću to, JA imam to i to, ne ostavljaju dobar prvi utisak i treba ga pomeriti bar za sledeće viđenje, a ne njima osvajati.

1. Pokažite svoje telo


NE:
Ono što je najveći šok ostavlilo na mene je to što sam ovo pročitala u teen magazinu, konkretnije, pisalo je da pokažete svoj stomak, da obučete kratku majčicu i sl. ako želite da ga zavedete. Kada sam to pročitala samo sam zamislila jednu tinejdžerku koja toliko želi da se nekome dopadne i pomišlja da je ovaj savet možda ok. Pitam se da li bi ta novinarka i urednica dala takav savet svojoj ćerki.


DA:
Odeća, šminka i bilo šta spoljašnje su bitni naravno, uvek će biti, ali ključ lepote nije u pokazivanju stomaka, butina, ili u maskama od šminke, već u prikrivanju nedostataka i isticanju najboljih stvari koje jedna devojka ili žena imaju. To je jedini ključ za savršen izgled svake individue. 

Saveti iz novina mogu biti dosta dobri, i uvek se vidi razlika u tekstova koji su pisani uz istraživanje i marljiv rad i između onih koji su napisani da se ispune kvota ili su u najgorem slučaju: copy-paste. Koliko god saveta pročitali uvek je u situacijama koje želite da savladate najvažniji samo jedan savet, onaj vaš koji vas čini vama - to uvek obara sa nogu!

Foto: pixabay

3 comments:

  1. Bok prijatelji, ja sam Marija Josip, nova sam ovdje. Ne znam kako ovdje stvari funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodati ću malo svog života jer će to biti korisno za mnoge mi ovdje, tražimo odgovore i odnose rješavanja problema. Bila sam u vezi s Avelom četiri godine, prekinuo je sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju imam prema mužu, pitala sam ga o svemu što sam obećao, ali on je odbio. Objasnio sam problem svog odnosa s kolegom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći napraviti ljubavnu čaroliju kako bih doveo muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju nema izbora, pokušao sam, kontaktirao sam bacača čarolija i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, moj bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr. alaba je bacio čaroliju u zrak i svaki drugi pravopisni šarm u njegovom hramu u moje ime usred noći. Iznenađujuće, drugi dan bio je oko podneva. 16.00 Telefonirao sam s nepoznatog broja, nazvao me bivši suprug, bio sam toliko iznenađen da sam se javio na moj telefonski poziv, vidjevši da je to moj suprug, imali smo dug razgovor i sve što je rekao bilo je da mu je žao . jer je sve bilo pogrešno, rekao je da želi da mu se vratim da me voli toliko više. Bila sam tako sretna i otišla sam do njega, kako smo počeli živjeti sretno zajedno do danas. Od tada sam obećao podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje savršeno rade bez ikakvih nuspojava. Čvrsto namjeravam da netko za koga znam da ima problema u vezi može biti od pomoći takvoj osobi pozivajući se na nju jedinu stvarnu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla da riješim svoj bračni problem. e-pošta: dralaba3000@gmail.com možete mu poslati e-poštu ako trebate pomoć u vezi ili na neki drugi način. ili ga možete kontaktirati na WhatsApp: +2349039885856
    kao:
    1) ljubavne igre se vraćaju izgubljenoj ljubavi
    2) Čarolija izgubljene ljubavi spajanje s bivšim
    3) Razvod
    4) Bračne uloge
    5) pravopisno vezivanje
    6) Razbijanje uroka
    7) Promocija uredske ljestvice
    8.) Želite biti trudni i roditi dijete.
    9) Želite zadovoljiti svog voljenog
    putem dralaba3000@gmail.com

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete