Header Ads

Šta vaš cv mora da sadrži?

Danas svako mora imati svoj cv, on je sada kao lična karta, neophodan. U ovom tekstu ću po stavkama i sa konkretnim primerima prokazati šta bi vaš cv minimum trebalo da sadrži.

Osnovni podaci

Ovo poglavlje služi poslodavcu isključivo za to da vas kontaktiravu slučaju da želi da vam zakaže razgovor za posao. Dakle treba da imate u tom odeljku: ime i prezime, adresu, broj telefona, vaš e-mail. Što se tiče e-maila gledajte da vaš mail sadrži vaše ime i prezime ili nešto tako,a neke neke princezica123@gmail.com ili badboy321@gmail.com.

Obrazovanje


Ovde pišete vaše obrazovanje od srednje škole. Ako ste u toku studija,  napišite koja ste godina. Ako ste apsolvent napišite koje je očekivano vreme diplomiranja. Prosek možete pisati ako je on visok, ako nije nema potrebe da ga ističete (osim ako vam poslodavac ne traži of kors).

Radno iskustvo

Istaknite gde ste radili: pozicija, ime firme, koliko dugo ste bili na toj poziciji. Volontersko radno iskustvo takođe mozete napisati kao odvojenu stavku ako imate i jedno i drugo.
U videu imam poseban deo o tome gde ljudi koji nemaju iskustva greše, nalazi se ispod teksta, pa ako nemate radnog iskustva pogledajte neke savete.

Kursevi, seminari, radionice

Samo vam ime kaže, ako ste pohađali neke kurseve, radionice ili seminare, sve to navedite.

Rad na računaru

Danas je neophodan rad na računaru za mnogo pozicija. Istaknite u kojim programima znate da radite i sve što ima veze sa vašim informatičkim znanjem ( rad u Wordu, Excelu i sl.)

Poznavanje jezika

Pored maternjeg napišite koje strane jezike govorite i koji nivo znanja imate. Najbolje je pisati u formi: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Hobiji

Ovde budite dosta obazrivi. Ono što ćete napisati u ovoj sekciji mnogo govori o vama. Bilo bi super da istaknete neke vaše hobije i interesovanja koji će moći da pokažu poslodavcu vašu kreativnost ili koji će moći da prikaže neko vaše umeće koje će vam verovatno koristiti na tom položaju za koji konkurišete.

Lične osobine

Skoro svaki poslodavac traži osobe koje su odgovorne, koji dobro rade pod pritiskom, koji super funcionišu u timu i koji su spremni za rad. Dakle, Vaše vrline prilagodite onoj poziciji za koju konkurišete.

CV ne bi trebalo da prelazi jednu stranu u Wordu. Neka bude sažet, jasan i koncizan. Ako poslodavac i bude želeo da nešto više zna o vama i o onome što ste naveli on će vas na razgovoru to i pitati. Dakle, ne pišite sastave od teza, već budite uredni i precizni. Vašim tezama ciljajte pravo u metu!









No comments