Header Ads

Da li ste dovoljno lepe?

Fizička lepota je među top temama vekovima. Uzmimo za primer Kleopatru. Kada se kaže njeno ime prva asocijacija je najčešće lepota, zatim Egipat, jak krejon, kupanje u mleku, zavodničke sposobnosti itd. Iako se dokazalo da Kleopatra nije bila baš toliko lepa koliko se pripovedalo, njeno ime je i dalje sinonim za lepotu.

Kao što vam google pretrage mogu pokazati   prvo i glavno pitanje uvek se vodi o njenoj lepoti, a ne o tome da li je bila obrazovana ili ne, udata ili ne, kraljica ili carica... Poenta shvaćena, pa je moje pitanje za vas danas: Koliko pažnje posvećujete pitanju da li ste lepe ili da li ste dovoljno lepe?

Šminkanje, garderoba, odlučivanje da danas pojedemo bananu umesto čokolade, silne kreme za celulit, još silnije za bore, sve nam to prikazuje koliko nam je stalo do našeg fizičkog izgleda. I u tome nema baš ništa loše! Ovo neće biti jedan od onih tekstova koji će da vam pričaju o tome da je lepota prolazna i da zato obraćate više pažnje na obrazovanje nego na šminku. Ovakve tvrdnje se podrazumevanju! Naravno da je obrazovanje većini važnije od šminke i naravno da je poješću "bananu, jer je zdravija od čokolade" važnije od "pojeću bananu pre čokolade, jer ću se manje ugojiti". Zaista ko to danas ne zna. Ko to danas ne zna koliko je zdravlje važno i ko to danas ne zna koliko je obrazovanje važno. Retko ko. Ako nije tako, ne budite me iz moje divne bajke. 

Dakle, ako je nešto važnije od nečega, to ne znači da ono drugo nije nikako važno. Nama je u genetičkom kodu upisano da mi volimo da privlačimo pažnju radi kooperacije: suprotnog pola, drugih ženki, da generalno skrećemo pažnju na sebe. Lepota koja oku prija je jedan od načina, načina na kojem ćemo nekoga privući i samim tim ostvariti neku kooperaciju. A bez kooperacije, složićete se, se ne živi, bar ne lako. 

Tako da, drage moje, nema ništa loše u tome što ulažete u svoje telo. Ako već pazite šta jedete zbog zdravlja i pazite na svoje telo iznutra, šta je loše u tome ako želite da ga ulepšate i spolja? Ništa! I ako se odričete preparata za lepotu zbog toga što ubeđujete sebe da to nije previše bitno, grešite. Sve što je vama bitno jeste bitno! 


Pustite kvazi femistkinje koje svojim ekstremizmom samo stvaraju disbalanse življenja. Ako vam vaš celulit nije lep na oko, uklonite ga! Takođe, ako pak ne želite baš ništa fizičko da stavite u prvi plan i to je ok! Ovaj tekst je namenjen onim ženama koje su zapustile svoje telo samo, jer su neke tamo rekle da fizičko ne treba da bude u prvom planu. Pustite to! 


Ako misliš da si dovoljno lepa, ti to i jesi! Ako misliš da ćeš biti lepša sa šminkom, našminkaj se! To je sva mudrost. 

Zadovoljna žena je lepa žena, mislim da je to slučaj bio i sa Klepatrom. Možda ona nije bila po opštim standardima najlepša žena ikad, ali njeno zadovoljstvo sobom su učinili da se vekovima o njoj priča kao o najlepšoj ženi sveta. I ako mene pitate, ona to i jeste.

Zato, nemojte svoju psihu mučiti pitanjima da li ste dovoljno lepe, već učinite sebe lepe sebi samoj. I hop, evo još jedne nasmejane i zadovoljne žene. Čitaj: LEPE <3

Izvori fotki:
https://pixabay.com/en/woman-applying-make-up-applying-163581/
https://pixabay.com/en/cleopatra-theda-bara-silent-film-1711910/
https://pixabay.com/en/beauty-asia-seductive-pretty-1822517/
https://pixabay.com/en/bride-bangladesh-wedding-ceremony-1741838/
https://pixabay.com/en/makeup-lips-eyes-glamour-girl-1802110/
https://pixabay.com/en/portrait-beauty-make-up-woman-girl-1130389/
https://pixabay.com/en/girl-smiling-female-woman-young-872149/
https://pixabay.com/en/gothic-pose-umbrella-woman-1267336/

No comments