Header Ads

3 odluke za bolju 2017. godinu






Kraj decembra je period kada se svi mi negde preispitujemo šta smo to sve uradili u prethodnoj godini, šta smo postigli, šta smo i koga izgubili, i čega ćemo se najrađe sećati. Nekad pored poslovnih, studentskih, ljubavih odluka koje planirate za naredu godinu, možda je bolje da se okrenemo onim malo opštijim koje će uključiti i sve prethodno nabrojano.


3. U 2017. godini ću živeti!

Ovo znači da nećete sebe više zarobljavati bespotrebim strahovima, osećajem nemoći, osećajem krivice koju vam eko nabija ili bilo čim negativnim. 

Ovo znači da ćete u obećati sebe da ćete sledeće godine sa osehom raditi na svojim ciljevima i da nećete dozvoliti da vaš pobede vaši unutrašnji strahovi. Ovo znači da ćete sesti u taj avio kojeg se plašite, da ćete više vremena posvetiti bližnjima bez osećaja krivice što vas šef čeka, ovo znači da ćete nauliti da se zahvalite samom sebi na svmu što ste postigli, ali i na željama koje kreirate i glavi i koje ćete tek ostvariti.

2. U 2017. ću plakati!

Da, dobro ste pročitali. U 2017. ću platati, što od sreće, što od tuge. Nema potrebe da čitate psihološke priručnike i romane da shvatite koiko je plakanje važno. Prosto pogledajte animirani film Inside out. 

Iako nam se u životu sreća čini kao primara emocija ka kojoj svi teže, to je samo privid, jer i ta sreća ne može da funkcioniše bez svih ostalih emocija, kako pozitivih tako i negativnih. Tuge pogotovo. Balans postoji uvek na nama je da mu težimo. Kada ste tužni plačite, izbacite negativno iz sebe da vam se ne kupi, da vas ne guši kasnije, jer jednom mora izaći. Plačite i oplakujte ljude koje ste izgubili, svake godine, da ih nikada ne zaboravite, jer oni sada kroz vas žive. Naučite da živite vašu tugu, jer vas onda ona neće gušiti i neće vas uvoditi u patološka stanja.

1. U 2017. ću voleti!

Voleću i svoj život, voleću i svoju tugu, voleći i ono što je teško voleti. Dozvoliću da me vole i dozvoliću sebi da budem voljen/a. Nije li to najbolja odluka za sve nas. Stati, zastati, pogledati ljude oko vas i potsetiti se na svu ljubav koju su vam pružili i potsetiti sebe kako i vi njima to možete uzvrarti. Mrzim onaj stav: "Ljubav se ne govori ona se pokazuje" on kao da vodi do toga da se ona podrazumeva. 


Tačno je ljubav nije samo u rečima, ali nekad u sekundi i te iskree reči mogu ugrejati vašu dušu kao i dušu onoga sa druge strane. Jedan zagrljaj, jedan osmeh, ohrabrenje i reč ljubavi svakome znači, pa zato ne zaboravite da je ponavljate sledeće godine mnogo više nego ove!

Želim vam u Novog Godini život, suze, ljubav, odnosno, želim samo da vas podsetim da to već imate i da ih više korisite. Srećna Nova Godina, voli vas Elvi!

Izvori fotki:
https://pixabay.com/en/notebook-notes-pen-writing-1840276/
https://pixabay.com/en/night-stars-galaxy-wonder-camp-839807/
https://pixabay.com/en/romance-couple-hugging-wool-coat-1209046/


No comments