Header Ads

Pare ili život?!

Ovo je priča o Nadi i Maši.

Nada je tinejdžerka koja ima dugu plavu kosu, vitko mlado telo, kratku suknjicu crvene bolje, leprsav top crne boje i cipele na visoke štikle u crnoj boji koje idu uz malu fensi torbu.
Maša je tinejdžerka koja ima dugu plavu kosu, vitko mlado telo, kratku suknjicu crvene bolje, leprsav top crne boje i cipele na visoke štikle u crnoj boji koje idu uz malu fensi torbu.

Nada sedi u svojoj sobi okružena lcd televizorom, kompjuterom, roze lapom, tabletom, najnovijim telefonom.
Maša sedi u svojoj sobi okružena lcd televizorom, kompjuterom, roze lapom, tabletom, najnovijim telefonom.

Nada se dopisuje na telefonu sa mamom i uplakana je.
Maša se dopisuje na telefonu sa mamom i uplakana je.

Nadina mama je vrhunski advokat i Nada sedi u svojoj sobi od 100 kvadrata, dok joj kuća ima 1000. Ima svoje služavke, dobru odeću, tehnologiju, prave drugarice, simpatiju, najnoviiju marku telefona i čita maminu poruku: "Moraćeš opet da daš analize u bolnici, ali ne brini, doktor misli da je greška, zovem te samo da završim jedno ročište. Volim te i ne brini ništa sve će biti u redu!" Nada joj odgovara: "Dobro mama, ne brini, dobro sam ja danas. Volim i ja tebe, pa se čujemo posle."

Mašina mama je čistačica u Sudu. Maša sedi u svojoj sobi od 10 kvadrata, dok joj kuća ima 100. Jedva da ima dvorište, ali ima dobru odeću, tehnologiju, drugarice, dečka, najnoviju marku telefona i čita maminu poruku: "Pitala sam tetku da li će imati da nam pozajmi pare da ideš na more, ali nema ni ona sada, ne idu ni oni nigde. Znam da hoćeš da ideš sa drugaricama, ali ove godine stvarno nemam odakle da ti dam. Volim te i ništa ne brini, vidimo se kada dođem sa posla, ne mogu da te zovem, tu mi je šef." Maša joj odgovara: "Znala sam da ta kretenuša neće hteti da nam da pare, jer je stipsa i kao priča kako nema. Ja ću sada opet da ispadnem slepica u društvu i sedeću kući sa tobom i ocem. Užas!"

Nada sedi u sobi, suze joj kaplju na njen skup telefon i razmišlja kako će je opet boleti od igle od vađenja krvi, kako joj je teško, jer ne može da se izbori sa svojom bolesti, sve daje od sebe, ali bolest je uporna. Briše suze na telefonu i licu i nasmeši se, mama joj je kupila taj telefon za rođendan, bilo joj je lepo tad, bila je zdrava i cela porodica je bila na okupu.

Maša sedi u sobi, suze joj kaplju na njen skup telefon  i razmišlja kako će morati da sedi u sobi celo leto, jer njeni roditelji opet ne mogu da joj skupe pišljivih 300e da ide na more. Nervira se, jer će je drugarice opet sažaljevati, ali ona zna da se u sebi smeju. I dečko će otići bez nje, verovatno će naći drugu. Sad će je majka terati da uči više za avgust, kakav kreten, i ona je polagala u avgustu, a nju tera da uči. Baca telefon od zid i nastavlja da histerično plače.

                             

12 comments:

  1. Uh.., lepo si ti ovo opisala, ove savremne kontraste i paradokse u kojima se odvija život poremećenih vrednosti i želja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na divnom komentaru, drago mi je što Vam se sviđa. :)

      Delete
  2. Odlično! Životno, dakle tužno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na pohvali! :) Tužno, ali se nadam da može da se izvuče neka lepa poruka. :)

      Delete
  3. Nikada se treba porediti s drugima, ako baš mora, onda sa sebi sličnima. Uvek nam se čini da je u tuđoj ruci kolač veći, a nije baš tako. Treba biti zahvalan na onom što imamo i ceniti stvari koje su zaista važne.
    Lep početak pisanja bloga. Srećno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo tako, treba biti zahvalan na životnim prilikama i bližnjima koji nam pomažu. Hvala puno na lepim rečima. :)

      Delete
  4. Tako tuzno i istinito...Jednom je bivsa koleginica dosla na pauzu i pricala kako cerka hoce za maturu cipele koje kostaju 500e. Njena mesecna plata je manja od toga...Ali cerka nije odustala i na kraju ih je dobila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo takvi primeri su mi i poslužili u ovoj priči. Nažalost, mnogo ih je, gde god se okrenemo. Hvala na čitanju i komentaru. :)

      Delete
  5. “Moj život se vratio!!! Nakon 14 godina razorenog braka, suprug je ostavio mene i naše dvije blizanke. Osjećala sam se kao da mi se život bliži kraju, skoro sam počinila samoubojstvo, bila sam jako dugo u emotivnom padu. ali zahvaljujući bacaču uroka po imenu dr. Alaba kojeg sam jednog vjernog dana upoznao na internetu dok sam pretraživao internet tražeći dobrog bacača uroka koji bi mogao riješiti moje probleme, naišao sam na mnoga svjedočanstva o ovom bacaču uroka. Neki su svjedočili da im je vratio bivšu ljubavnicu, neki su svjedočili da je obnovio maternicu, izliječio herpes i druge bolesti, neki su svjedočili da je magično mogao zaustaviti razvod itd. Naišao sam i na jedno posebno svjedočanstvo, radilo se o ženi po imenu Sonia, svjedočila je o tome kako je dr. Alaba za manje od 7 dana vratila svog bivšeg ljubavnika i poništila učinak raka njihovih sinova, a na kraju svjedočenja je pala adresa e-pošte dr. ALABA. Nakon što sam sve ovo pročitao, odlučio sam pokušati s dr. Alabom. Kontaktirao sam ga putem e-pošte i objasnio mu svoj problem. I za samo 3 dana vratio mi se muž i riješili smo probleme i još smo sretniji nego prije. Dr. Alaba je stvarno talentiran čovjek i neću ga prestati objavljivati ​​jer je on divan čovjek... Ako imate problem i tražite pravog i pravog bacača uroka koji će riješiti sve vaše probleme. Pokušajte s dr. Alabom bilo kada, on bi mogao biti odgovor na vaše probleme. Ovdje je njegov kontakt {dralaba3000@gmail.com} ili WhatsApp / viber preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. ALABA.

    ReplyDelete